Hej och välkommen till Fluff!

fluffbloggen

Vårkänslor!

Nelly Wieselgren

 

Äntligen! Med sol, blommor och fågelkvitter står våren snart för dörren. Kanske lite bittert om du precis blvit klar med din supervarma tröja som du stickat på hela vintern... Men om så är fallet så har du ju en anledning att se fram emot hösten! Tills dess tänkte jag tipsa om några mönster som du kan börja på nu, hinna färdigt med och som får komma till användning under våren och sommaren. 

As if tee är en härlig t-shirt som jag är väldigt sugen på efter att ha sett den på Kristy glass kanal. Perfekt om du som jag har dåligt tålamod då största delen är i Aran-tjocklek och sen kommer en liten effekt av mohair. Det enda jag kan säga mer om det här mönstret är väl att den är så unik i sin design och en så bra idé så jag måste prova på den. Ser framför mig att den passar på en vårpromenad eller som en skön party-top. Jag vill sticka en kort version och använda den till kjol eller jeans med hög midja. 

En hit från sommaren 2017, om någon skulle ha missat den, Tegna är en mångsidig top som kan göra sig bra i både lin och ull. Spetsmönstret är så fint! I samma kollektion av underbara toppar som Caitlin Hunter har döpt efter italienska städer hittar vi Marettimo

Sari Nordlund är en designer som jag inte har sett "trenda" någonstans och tycker därför att hon förtjänar ett omnämnande. Tröjan Varma i tunn ull finns i både kortärmad, långärmad, enfärgad och trefärgad version. Jag älskar det geometriska mönstret som ser ut ungefär som lådor i 3D-effekt. 

Går du i tankarna "jag önskar att jag kunde sticka alla mina kläder, till och med min bikini" så har jag åtminstone letat fram ett gäng snygga överdelar att ha på stranden. Kolla in mönstren The summer bralette från Majas Manufaktur, The leeds halter bra top, Ripple bralette, och One stop crop top.

Ett annat "must-have" sommarplagg är ett luftigt linne, helst stickat i just lin! I den kategorin kan jag rekommendera mönstren Split back tank, Saco stripes, Country garden top, Silver spring tank(de två sista är i worsted tjocklek, så lite mer snabbstickade för att vara ett sommarlinne!), Ombre tank redux (visst kan ombre-trenden få leva ett år till?), Balta får vara sommarens fin-topp med sitt spetsmönster och feminin skärning. 

Hoppas att du hittade något du vill sticka bland dessa länktips. :) 
Tack och hej för den här gången! 

 

 


Äldre


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.